Uitvaartverzekering

Dat een uitvaart veel geld kost weten we allemaal.
Daarbij maakt het niet eens zo gek veel uit of u kiest voor een begrafenis of een crematie. Zelfs als u er voor kiest alles zo summier mogelijk te houden zal er toch (veel) geld op tafel moeten komen.

Ga voor uzelf eens na of uw nabestaanden na uw overlijden direct over een voldoende bedrag kunnen beschikken zonder in financiƫle problemen te komen. Bedenk daarbij dat een zogenaamde overlijdensrisicoverzekering niet levenslang doorloopt maar een beperkte duur kent. Ook verzekeringen die u afsloot om de hypotheek af te dekken zijn niet geschikt als vervanger voor een uitvaartverzekering. Immers, hypotheekverzekeringen zijn in de regel verpand aan de bank. De bank ontvangt de uitkering. Uw nabestaanden niet.

Vele personen sluiten een uitvaartverzekering af. Maar heeft een uitvaartverzekering eigenlijk wel zin?

Het hangt af van uw persoonlijke situatie of een uitvaartverzekering zinnig is. Als u genoeg geld heeft, is het verstandig om geld opzij te zetten voor uw begrafenis of crematie. Zo bent u ervan verzekerd dat u genoeg geld heeft voor uw uitvaart, wanneer u overlijdt. Wanneer u genoeg geld heeft gespaard voor uw uitvaart, is een uitvaartverzekering dus overbodig.

Wanneer u geen geld beschikbaar heeft, is het raadzaam een uitvaartverzekering af te sluiten. Het is natuurlijk vervelend wanneer er onvoldoende geld is voor uw uitvaart wanneer u overlijdt. Bij een uitvaartverzekering bent u ervan verzekerd dat uw nabestaanden niet uw uitvaart (volledig) zelf moeten bekostigen.

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is dus niet per se nodig. Wanneer u genoeg geld heeft gespaard, kunnen uw nabestaanden de uitvaart daarvan bekostigen. Als u op tijd begint met geld sparen voor uw uitvaart, bouwt u een flink bedrag op. Verstandig is te kijken naar de verwachte kosten voor de uitvaart en te kijken hoelang u verwacht te sparen.