Autoverzekeringen

Autoverzekering voor autobezitters

Iedere autobezitter is wettelijk verplicht om haar auto tegen het aansprakelijkheidsrisico te verzekeren. De polisvoorwaarden voor zo’n verplichte W.A. verzekering zijn, bij vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen, hetzelfde. Daarom is de hoogte van de premie vaak bepalend voor welke verzekeringsmaatschappij wordt gekozen.Er zijn organisaties die beschikken over programmatuur waarmee tarieven van nagenoeg alle autoverzekeraars onderling kunt vergelijken. Dus van de hele goedkope verzekeraar tot aan de verzekeraar met een uitgebreider pakket.

Bent u genoodzaakt tot een verplichte dekking dan worden juist de polisvoorwaarden vaak van doorslaggevender belang, dan de hoogte van de premie. U kunt denken aan een allriskverzekering. De ene allriskverzekering is de andere weer niet dus daar zult u wat meer tijd voor moeten nemen. Met de programmatuur van sommige organisaties kunnen die onderlinge verschillen haarfijn voor u ontrafeld worden. Ze zijn in staat de juiste verhouding tussen premiehoogte en kwaliteit op uw wensen af te stemmen. Uiteraard moet u ook vakkennis en ervaring eisen. Daarom dat geadviseerd wordt uw autoverzekering samen te stellen aan de hand van een adviesgesprek met uw gekozen organisatie voor de beste keuze van uw autoverzekering die u gaat afsluiten.

Hier een aantal organisaties die het online afsluiten van uw autoverzekering berekenen en verzorgen

Univé Verzekeringen
ANWB Autoverzekering
OHRA Autoverzekering
Centraal Beheer

Voor autoschades dient u altijd een Europees schadeformulier te gebruiken. Mocht u hiervan niet in het bezit zijn dan kunt u deze hier downloaden.

Europees_schadeformulierrpdf downloaden