Motorverzekering

Motorverzekering, met een gerust hart de vrijheid tegemoet.

Het sluiten van een verzekering voor uw motor is geen kwestie van even “klikken”en klaar is kees. Een goede inventarisatie van uw wensen en mogelijkheden is de eerste stap. Daarna stellen wij, in overleg met u, de polisdekking vast. Wij houden daarbij ook rekening met de verzekeringen die u al heeft en controleren die op dekking met betrekking tot het gegeven dat u motorrijder bent. Daarna pas gaan we op zoek naar het voordeligste tarief voor de gekozen dekking. Als de verzekering eenmaal is gesloten zorgen wij voor een passende begeleiding gaande de rit. Uw vaste accountmedewerk(st)er van ons kantoor staat in geval van schade graag voor u klaar. Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van motorrijwielverzekeringen nodigen wij u graag uit om een afspraak te maken voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Uitvaartverzekering

Dat een uitvaart veel geld kost weten we allemaal.
Daarbij maakt het niet eens zo gek veel uit of u kiest voor een begrafenis of een crematie. Zelfs als u er voor kiest alles zo summier mogelijk te houden zal er toch (veel) geld op tafel moeten komen.

Ga voor uzelf eens na of uw nabestaanden na uw overlijden direct over een voldoende bedrag kunnen beschikken zonder in financiële problemen te komen. Bedenk daarbij dat een zogenaamde overlijdensrisicoverzekering niet levenslang doorloopt maar een beperkte duur kent. Ook verzekeringen die u afsloot om de hypotheek af te dekken zijn niet geschikt als vervanger voor een uitvaartverzekering. Immers, hypotheekverzekeringen zijn in de regel verpand aan de bank. De bank ontvangt de uitkering. Uw nabestaanden niet.

Vele personen sluiten een uitvaartverzekering af. Maar heeft een uitvaartverzekering eigenlijk wel zin?

Het hangt af van uw persoonlijke situatie of een uitvaartverzekering zinnig is. Als u genoeg geld heeft, is het verstandig om geld opzij te zetten voor uw begrafenis of crematie. Zo bent u ervan verzekerd dat u genoeg geld heeft voor uw uitvaart, wanneer u overlijdt. Wanneer u genoeg geld heeft gespaard voor uw uitvaart, is een uitvaartverzekering dus overbodig.

Wanneer u geen geld beschikbaar heeft, is het raadzaam een uitvaartverzekering af te sluiten. Het is natuurlijk vervelend wanneer er onvoldoende geld is voor uw uitvaart wanneer u overlijdt. Bij een uitvaartverzekering bent u ervan verzekerd dat uw nabestaanden niet uw uitvaart (volledig) zelf moeten bekostigen.

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is dus niet per se nodig. Wanneer u genoeg geld heeft gespaard, kunnen uw nabestaanden de uitvaart daarvan bekostigen. Als u op tijd begint met geld sparen voor uw uitvaart, bouwt u een flink bedrag op. Verstandig is te kijken naar de verwachte kosten voor de uitvaart en te kijken hoelang u verwacht te sparen.

 

Opstalverzekering

Opstalverzekering

Uw woning is in financiële zin veelal het kostbaarste dat u bezit. Het is daarom ook geen verrassing dat huiseigenaren juist dit bezit tot in de puntjes willen verzekeren. Heden ten dage worden huizen verzekerd op basis van “alle gevaren” of “all risk”

Vele verzekeraars bieden deze dekkingen onder die of soortgelijke namen aan. Dat wil niet zeggen dat al die polisvoorwaarden hetzelfde zijn en u dus alleen nog maar de tarieven met elkaar hoeft te vergelijken alvorens een verzekering af te sluiten.

Nee, verzekeraars werken nog altijd met de zogenaamde “kleine lettertjes”. Het is juist uw zaak om de polisvoorwaarden te vergelijken en de “kleine lettertjes” in de gaten te houden en verborgen eigen risico’s en uitsluitingen op te sporen. Ook is het van belang om goed geadviseerd te worden van de hoogte van de verzekerde som na schade, dit in geval van bijvoorbeeld onderverzekering, om juist teleurstellingen te voorkomen. U heeft keuze uit tientallen verschillende verzekeraars maar krijgt u ook onderhoudsservice en schadebegeleiding ? Dus vergelijk voordat u in de problemen geraakt Net als bij uw inboedelverzekering

Ga hier verder om meer informatie te lezen over  inboedelverzekering.

Soorten Verzekeringen voor particulieren – Wat zijn de belangrijkste ?

Uw gezin en uw woning 

U wilt geen risico’s lopen. Daarom beschermt u uw bezittingen goed. Toch kan ook met goede voorzorgsmaatregelen schade niet altijd voorkomen worden. Wij bieden u daarom de volgende verzekeringen 

Inboedelverzekering

Onder ‘inboedel’ valt in feite alles wat zich in uw huis bevindt. Meubels, lampen, vloerbedekking, gordijnen, CD’s, geluidsapparatuur, u zult ervan opkijken hoeveel dat allemaal waard is.

Opstalverzekering

Zolang u een huis huurt, hoeft u zich over een ‘opstalverzekering’ niet druk te maken. Dit verandert wanneer u een eigen huis bezit.

Glasverzekering

Een glasverzekering is de aangewezen oplossing om het ongemak van glasschade zo snel mogelijk te herstellen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Kleine oorzaken hebben vaak grote gevolgen. Hoe gemakkelijk kunt u niet schade toebrengen aan anderen, zelfs zonder het te weten.

Gezinsrechtsbijstandverzekering

In het dagelijks leven kan iedereen met juridische problemen te maken krijgen. Uw wasmachine wordt niet naar behoren gerepareerd, uw huisbaas weigert noodzakelijke reparaties aan uw woning te verrichten of uw arbeidscontract wordt buiten uw wil beëindigd.

Gezinsongevallenverzekering

Deze verzekering is van belang voor ieder gezin. Iedereen loopt dagelijks het risico van een ongeval in en om het huis of elders.

Begrafenis en crematieverzekering

Op deze wijze draagt u de zorg en kosten over aan erkende begrafenis- of crematie instellingen

Het verkeer

Het verkeer wordt steeds drukker. Een ongeluk zit in een klein hoekje. U heeft geen schuldschade. U heeft een nschattingsfout met gevolg schade gemaakt.

Schades verhelpen wordt steeds duurder. Er zijn de volgende verzekeringen.

Autoverzekering

U kunt kiezen uit verschillende manieren om uw auto goed te verzekeren.

Klassiekerverzekering

Een verzekering voor uw oldtimer.

Autorechtsbijstandverzekering

Als u buiten uw schuld betrokken raakt bij een ongeval, dan dekt deze verzekering de kosten

van verhaal van schade en letsel en andere geschillen rond het voertuig.

Inzittendenverzekering

U neemt wel eens passagiers mee? U kunt dan niet meer zonder deze verzekering

Motorverzekering

Voor de actieven en passiefe motorrijder.

Reis en Recreatie

U gaat op vakantie of een weekendje weg. Wat gebeurt er met onvoorzienbare

omstandigheden tijdens uw reis of verblijf? W

Doorlopende of Aflopende Reisverzekering

Met deze reisverzekering kunt u de wereld rond. Ook voor de actieve vakantieganger(s)

Caravanverzekering

Een caravanverzekering voor uw huis op wielen

Kampeerautoverzekering

Een kampeerautoverzekering voor de globetrotter.

Uw bedrijf / bedrijfsterreinen

Verzekeringen voor uw bedrijf zijn maatwerk.

 

Zorgverzekering

Zorgverzekering

De zorgverzekering wordt jaar na jaar duurder. De afschaffing van het ziekenfonds en de particuliere ziektekostenverzekering zorgt ervoor dat de nieuwe  mogelijkheden steeds meer premie kost.

Juist omdat het een kostbare en belangrijke verzekering is, wordt ten strengste aangeraden om goed en kritisch te kijken welke verzekering het beste bij u past.

Een paar tips om alvast mee te nemen :

Wist u dat er twee soorten basisverzekeringen zijn ?

1. de Natura polis en 2. de Restitutie polis.

C.Z. Verzekeringen bijvoorbeeld legt het verschil als volgt uit. Bij de Zorg-op-maatpolis (Natura polis) moet de zorgverlener (arts of ziekenhuis) een contract met C.Z. hebben. Is dat niet het geval dan kan het zijn dat u moet bijbetalen.

Bij de Zorgkeuzepolis (Restitutie polis) is de vergoeding maximaal het in Nederland gebruikelijke tarief. U hoeft dan geen eigen bijdrage te betalen als de zorgverlener geen contract heeft afgesloten met C.Z. Het premieverschil tussen beide verzekeringsvormen is vrijwel te verwaarlozen.

Over de vergelijking tussen de diverse aanvullende verzekeringen is nog veel meer te vertellen. Neem contact op met uw tussenpersoon en/of verzekeraar om goede en verantwoorde keuzes te maken! U kunt overigens ieder jaar uw gemaakte keuze herzien.

Waar moet u op letten bij het vergelijken van uw zorgverzekering ?

De zorgpremies zijn weer bekend gemaakt. Per 1 januari kunt u weer overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Waar moet u op letten bij het overstappen ? De vastelastenbond zet een aantal belangrijke aandachtspunten voor u op een rijtje

Goedkope autoverzekering vergelijken

Vergelijken van goedkope autoverzekeringen

 

Het gemiddelde autobezit in Nederland vertoont wederom een stijgende trend. In het jaar 2011 groeide het totale autopark met 107 duizend auto’s tot ruim 6,3 miljoen personenauto’s. Dit maakte dat er in 2011 ruim 1 auto was op elke twee inwoners van Nederland. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS. Verder wijst het onderzoek aan dat ruim twee derde van deze auto’s tweedehands is aangeschaft. Het privé gebruik en het gebruik van de auto voor woon werkverkeer zijn verreweg de belangrijkste motieven voor de aanschaf en gebruik van de auto. Veertig procent van alle auto’s is uitsluitend voor privé gebruik aangeschaft.

Het is te hopen dat het toenemende aantal auto’s op de weg reden zal zijn dat meerdere verzekeraars gaan richting een goedkope autoverzekering. Goedkope autoverzekering vergelijken door consumenten of auto bezitters is nu al mogelijk op diverse websites op het internet (Bron: CBS).

 

Om een kijkje te nemen in de online autoverzekering aanbieders kunt u op deze pagina vinden

Autoverzekeringen

Autoverzekering voor autobezitters

Iedere autobezitter is wettelijk verplicht om haar auto tegen het aansprakelijkheidsrisico te verzekeren. De polisvoorwaarden voor zo’n verplichte W.A. verzekering zijn, bij vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen, hetzelfde. Daarom is de hoogte van de premie vaak bepalend voor welke verzekeringsmaatschappij wordt gekozen.Er zijn organisaties die beschikken over programmatuur waarmee tarieven van nagenoeg alle autoverzekeraars onderling kunt vergelijken. Dus van de hele goedkope verzekeraar tot aan de verzekeraar met een uitgebreider pakket.

Bent u genoodzaakt tot een verplichte dekking dan worden juist de polisvoorwaarden vaak van doorslaggevender belang, dan de hoogte van de premie. U kunt denken aan een allriskverzekering. De ene allriskverzekering is de andere weer niet dus daar zult u wat meer tijd voor moeten nemen. Met de programmatuur van sommige organisaties kunnen die onderlinge verschillen haarfijn voor u ontrafeld worden. Ze zijn in staat de juiste verhouding tussen premiehoogte en kwaliteit op uw wensen af te stemmen. Uiteraard moet u ook vakkennis en ervaring eisen. Daarom dat geadviseerd wordt uw autoverzekering samen te stellen aan de hand van een adviesgesprek met uw gekozen organisatie voor de beste keuze van uw autoverzekering die u gaat afsluiten.

Hier een aantal organisaties die het online afsluiten van uw autoverzekering berekenen en verzorgen

Univé Verzekeringen
ANWB Autoverzekering
OHRA Autoverzekering
Centraal Beheer

Voor autoschades dient u altijd een Europees schadeformulier te gebruiken. Mocht u hiervan niet in het bezit zijn dan kunt u deze hier downloaden.

Europees_schadeformulierrpdf downloaden

Vergelijking autoverzekeringen

Op 1 januari 2011 reden er 10.522.896 motorvoertuigen rond op de weg, waarvan 7.735.547 personenvoertuigen (Bron: CBS). Voor eigenaren van personenvoertuigen is het verstandig om één keer per jaar een vergelijking autoverzekeringen te doen. De prijzen van autoverzekeringen kunnen enorm verschillen, afhankelijk van het soort autoverzekering. U kunt een autoverzekering afsluiten op basis van een WA-verzekering, een WA + beperkt cascoverzekering of een WA + volledig cascoverzekering (beter bekend als een all risk verzekering).

Als eigenaar van een auto bent u altijd verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Deze voordelige autoverzekering dekt u in tegen schade aan personen of andere eigendommen, toegebracht door uw auto.

De WA + beperkt cascoverzekering dekt u tegen bovenstaande schade in, incl. schade aan uw auto veroorzaakt door brand, diefstal, ruitbreuk, storm en botsing met dieren. Deze verzekering is vooral aan te raden voor de jongere auto’s (5-9 jaar oud).

Tot slot dekt de all risk verzekering u tegen alle schade in. Hier valt ook schade aan uw eigen auto onder, ook al is deze schade door uzelf veroorzaakt. Voor nieuwe en jonge auto’s (t/m 4 jaar oud) is deze verzekering aan te bevelen.

Een vergelijking autoverzekeringen kunt u online uitvoeren op diverse vergelijkingssites. Daarnaast voert de consumentenbond met enige regelmaat een objectief onderzoek naar autoverzekeringen uit. Hier kunt u dus alle autoverzekeringen vergelijken.