Reisverzekering

De reisverzekering is ogenschijnlijk niet meer dan iets dat er nu eenmaal bij hoort als je op vakantie gaat. Zo wordt een reisverzekering vaak als balieproduct verkocht. Herkent u de situatie? Bijvoorbeeld bij de ANWB? U komt voor een reisgids en gaat uiteindelijk de deur uit met een doorlopende reisverzekering erbij.

Weet u vervolgens wat die verzekering dekt? En belangrijker nog, weet u wat die verzekering niet dekt? Had u die verzekering wel nodig of was de reisgids bedoelt voor uw dochter die voor langere tijd in het buitenland als au pair gaat werken of studeren?

In dat laatste geval zijn er veel zinvollere verzekeringen denkbaar dan een standaard doorlopende reisverzekering. Zonder inventarisatie van uw wensen en plannen loopt u niet alleen het risico een verkeerde reisverzekering te kiezen maar ook een te dure door overlappingen met andere verzekeringen zoals uw zorgverzekering.
Bij advisering in plaats van verkoop zal er aandacht worden besteed aan de vragen of u wintersportdekking wenst en of u automobilistenhulp wel of niet wenst mee te verzekeren. Wat uw bestemming is en de verblijfsduur daarvan. En dat zijn slechts enkele van de vele vragen.
Wij adviseren liever dan klakkeloos te verkopen.