Elektronisch factureren

Elektronisch factureren

Het invoeren van elektronisch factureren kende in het begin een valse start. Door de vele regels waaraan de traditionele factuur moest voldoen stelden veel ondernemingen de overgang van hard naar soft facturering, uit. Ze deden het toch nog maar liever op papier.
Tegenwoordig is dat verleden tijd. Een enkele factuur maken of meerdere facturen maken worden door veel bedrijven digitaal gemaakt, verwerkt en ontvangen of verstuurd.

Een van de manieren een factuur veilig te versturen is om het als PDF bestand om te zetten en te verzenden. Ontvangers en/of klanten welke het elektronische PDF bestand ontvangen kunnen lastiger wijzigingen maken aan zo’n bestand. Ook randapparaten zijn steeds meer instaat te conformeren aan het PDF bestand. Veel printers waarmee er ook gekopieerd kan worden zijn instaat de scan of het kopie als PDF bestand aan te leveren. Het is soms zelfs zo makkelijk als het factuur op de glasplaat te leggen en te klikken op een knop voor het aanmaken van het PDF bestand. De printer zorgt er dan zelf voor dat het digitaal kopie van de factuur aangemaakt wordt op een folder van de harde schijf van de computer.

Anno 2015 zijn er vele aanbieders te vinden, hier een greep van goede mogelijkheden:

Reeleezee uit Breukelen
Yuki uit Rotterdam (rising star)
Exact Online